Μιχάλης Μωραΐτης

Μιχάλης Μωραΐτης

IT Strategist & CIO, Actus Valida Partner, ItSMF Hellas Board Member

Ο Μιχάλης Μωραΐτης έχει διατελέσει ιδρυτικό και διοικητικό μέλος του οργανισμού EuroDigital στις Βρυξέλλες, ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Ελληνικού CIO FORUM, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής & Επικοινωνίας (ΕΙΠ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΔΕ. Έχει σχεδόν τρεις δεκαετίες εμπειρίας ως εκτελεστικό μέλος στις ελληνικές και παγκόσμιες αγορές Πληροφορικής με αποδεδειγμένη ικανότητα να επιτυγχάνει βασικούς στόχους, επιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες βελτιστοποίησης, με στόχο τη μετατροπή επιχειρησιακά προβληματικών οργανώσεων. Έχει χειριστεί με επιτυχία πολλά σημαντικά και σύνθετα έργα και έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για το έργο του.

Διαθέτει επίσης εκτενή γνώση για την υλοποίηση IT / IS projects κι εμπειρία σε μεγάλης κλίμακας έργα, ενώ θεωρείται ως οραματιστής CIO από την άποψη του ψηφιακού μετασχηματισμού. Κατείχε διάφορες εκτελεστικές θέσεις στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών με την Andersen Consulting / Accenture και την Ernst & Young, εξυπηρετώντας επίσης εκτενώς τον εμπορικό τομέα (αυτοκινητοβιομηχανία, λιανικό & χονδρικό εμπόριο, ηλεκτρονικό εμπόριο, ένδυση, υγειονομική περίθαλψη και υπηρεσίες), την Yokohama Ελλάδας, την Deutz Fahr Ελλάδας, το Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ και την koolfly.com.

Ο Μιχάλης στο παρελθόν ασκούσε καθήκοντα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Ινδιανάπολης και σε άλλα διεθνή πανεπιστήμια και ιδρύματα.

Κάτοχος τιμητικού βραβείου στα BITE Awards για τα επιτεύγματα του και την προσφορά του στον χώρο της Πληροφορικής τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.