Δρ. Βασίλης Αγγελίδης

Δρ. Βασίλης Αγγελίδης

Αντιπρόεδρος ΠΕΕΠΛΥ, Διευθυντής Διοικητικής, Οικονομικής & Πληροφορικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας

O Δρ. Βασίλειος Αγγελίδης είναι Διευθυντής της Διοικητικής, Οικονομικής & Πληροφορικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Παράλληλα ασχολείται με ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα καθώς και με διδασκαλία στο τμήμα Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. καθώς και σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τα αποτελέσματα των ερευνητικών κυρίως εργασιών του, έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα διεθνή περιοδικά όπως Information Systems Journal, Biomedical Informatics Journal, Managerial Finance Journal, International Medical Informatics Journal μεταξύ άλλων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εμπίπτουν στους ακόλουθους τομείς: Διαχείριση Γνώσης, Νοσοκομειακά Πληροφοριακά Συστήματα, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Πληροφοριακών Συστημάτων, Ανασχεδιασμός Επιχειρηματικών Διαδικασιών, Ερευνητική Μεθοδολογία, Συστήματα Δομικών Εξισώσεων.

Αποφοίτησε το 1991 από το Πανεπιστήμιο του Udine, Ιταλίας, στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Το 2002 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (M.Sc.) με διάκριση στα Χρηματοοικονομικά και στα Χρηματοοικονομικά Πληροφοριακά Συστήματα από το Πανεπιστήμιο του Greenwich. Το 2007, απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών (Ph.D.) στα Πληροφοριακά Συστήματα με άριστα, από το τμήμα Παραγωγής και Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.